Kunstværket er inspireret af det barske liv ved havet og repræsenterer den traditionelle, stråtækte gård kombineret med det eksotiske fra den bolivianske sivbåd. Samtidig er der fundet inspiration i Nationalpark Vadehavets skib "Vadehavet".

A Houseboat for Ho

Hvor:
- På engen på hjørnet af Hovej og Juulsvej. Hvornår: Båden forventes at blive bygget fra midt august 2023 til midt september 2023 Derefter skal båden stå på engen 1 år. - - Herefter skal der tages stilling til, hvad der skal ske med båden.

Hvordan:
- Med støtte fra Statens Kunstfond 1.000.000kr.
- Varde kommune 400.00kr.
- Lån af engstykke Joan og Bent Jacobsen, Ho

Hvem:
- Kunstneren Simon Starling vil sammen med bådebygger fra Bolivia og lokale tækker bygge båden.

Hvorfor:
- Fordi vi synes, at det er et spændende projekt.
- Vi synes, at projektet passer godt til Ho.
- Båd = Ho bugt og det tidligere Sønderside er en del af Ho’s historie
- Stråtag = mange gamle huse og gårde i Ho er stadig med stråtag
- Bunden af båden = det spændende ved at se, hvordan udfordinger med bådebygning er blevet håndtere andre steder i verden
- Kunstværket er inspireret af det barske liv ved havet og repræsenterer den traditionelle, stråtækte gård kombineret med det eksotiske fra den bolivianske sivbåd. Samtidig er der fundet inspiration i Nationalpark Vadehavets skib ”Vadehavet”. - Opførelsen af kunstværket er en del af kunsten og kombinerer teknikker fra det traditionelle, danske tæknings-håndværk med teknikker fra det bolivianske siv-båds håndværk. To sfærer, der ikke typisk er forbundne integreres i en kryds-kulturel kombination i Ho.

- Juan Carlos Arratia Esteban nedstammer fra en familie af bolivianske Totora-båd byggere, som gennem generationer har bygget og sejlet siv-både på Titicaca søen.

- Juan Carlos er barnebarn af Paulino Esteban, som gjorde det muligt for Thor Heyerdahl at gennemføre rejsen fra Afrika til Barbados i båden RA II. Båden kan nu ses på Kon-Tiki Museet i Oslo.